SpäťÚvod / Články / Aktuality / zapoj sa... / Festival Lumen 2015
Slovensko potrebuje dobrých otcov 2015Vypni telku, zapni seba (2015)

Festival Lumen 2015

29. máj 2015

Vytlačiť Vytlačiť
Festival Lumen 2015

 

Festival Lumen

už tento týždeň v Trnave!

 

Aktuálny 23. ročník Festivalu Lumen sa uskutoční už o týždeň v historickom centre mesta Trnava. Opäť pokračuje v koncepte "city music festival", čo znamená, že ponúkne program nielen na Trojičnom námestí, ale aj v širšom centre mesta.

Organizátori už tradične ponúknu dva dni plné zaujímavého multižánrového programu.

"Novinkou tohto ročníka je rozšírenie sprievodného programu festivalu,čo znamená, že v piatok ponúkneme 4 zaujímavé projekty v XL zóne a Oslavu 200 rokov od narodenia Dona Bosca. Hudobný program s hosťami ako Martin Smith, Sima Martausová  a dvomi britských formáciami GuvnaB a The Gentlemen, je pripravený na sobotu večer", priblížil zmeny v programe riaditeľ Festivalu Lumen Ján Holubčík, SDB.

 

Ponuku sprievodného programu rozšíri aj vyše 25 prednášok a workshopov na rôzne aktuálne témy.

Organizátori pozývajú prednášať hostí zo Slovenska i zahraničia, preto sa workshopy tešia hojnej účasti z radov mladšej i staršej generácie.

Okrem tradičných tém psychológie, vzťahov, viery pripravili organizátori aj dve prednášky a diskusiu o téme prenasledovania kresťanov vo svete. Zaujímavou súčasťou bude aj workshop s tanečnou skupinou LADYLICIOUS.

Festival Lumen ponúkne pre deti aj zvlášť spoplatnené predstavenie SPIEVANKOVO v piatok 5. júna o 16:30 v mestskom amfiteátri v Trnave. Lístky na toto predstavenie si môžete zakúpiť v sieti TicketPortal.

Mária Čírová, Obludárium – talkshow Pištu Vandala, Godzone, Tanečné divadlo ATak, zaujímavé workshopy a improvizačné zoskupenie Kapor na scéne, to sú lákadlá sprievodného programu XL zóny.

Lístky si môžete zakúpiť v predpredaji na www.fln.sk za 10€. Na mieste bude XL lístok stáť 14€.

Program Trojičného námestia v sobotu zostáva aj tento rok ZDARMA prístupný pre všetkých návštevníkov.

 

 

5.-6. júna prídu do Trnavy tisícky mladých z celého Slovenska i zahraničia,

aby  zažili atmosféru city music festivalu v centre malého Ríma.

 

Viac informácií o festivale nájdete na webstránke festivalu www.fln.sk

 

 


 Správa z 20. apríla 2015

Trnavský city music festival pritiahne do Trnavy nielen tisícky mladých z celého Slovenska, ale aj zaujímavých hostí ako Martin Smith, Mária Čírová, Simona Martausová a ďalších.

23. ročník Festivalu Lumen s mottom "History maker" sa už tradične uskutoční začiatkom júna v historickom centre mesta Trnava. Okrem Trojičného námestia pripravili organizátori program aj v mestskom amfiteátri, Kine Hviezda a na ďalších miestach.

"Headlinerom je Martin Smith, bývalý frontman kapely Delirious?, ktorá na festivale účinkovala v roku 2008. Veríme, že do Trnavy prinesie rovnakú dávku energie, ako pri jeho predošlej návšteve", povedal riaditeľ Festivalu Lumen Ján Holubčík SDB.

Tohtoročnou novinkou je zmena piatkového programu festivalu. Narozdiel od predošlých ročníkov v tento deň nebude prebiehať na Trojičnom námestí žiadny program. Ten sa presunie do DKO a mestského amfiteátra. Počas piatkového programu sa návštevníci môžu tešiť na Máriu Čírovú ktorá zahrá koncert s podtitulom "Moja cesta", ktorý bude jedinečnou výpoveďou o jej kariére. Súčasťou piatkového programu bude aj evanjelizačný projekt Godzone a Tanečné divadlo ATak.

Vyvrcholením prvého dňa festivalu bude oslava 200. výročia narodenia dona Bosca, zakladateľa rehole Saleziánov, ktorí sú s festivalom a jeho organizovaním úzko prepojení.

Relikvie Don Bosca budú vystavené počas celého festivalu vo Františkánskom kostole. Neváhajte preto, a určite sa za Don Boscom „zastavte na kus reči“.

“Púť” relikvií začala v roku 2009 pri príležitosti 150. jubilea od založenia rehole Saleziánov a bude trvať až do 15. augusta 2015 (oslavy 200. výročia od narodenia dona Bosca).

Saleziánska rodina sa stretne na „birthday party“ v mestskom amfiteátri v piatok 5. júna 2015 o 22:00 počas Festivalu Lumen a 200-ročnicu oslávime v širokom kruhu – pozvaní sú naozaj všetci, ktorých Don Bosco svojím životom oslovil a ktorým pomohol nájsť v živote Boha, zmysel a radosť.

 

Festivalová sobota

Bude patriť predovšetkým prednáškam a workshopom, na ktoré prijalo pozvanie vyše 40 prednášajúcich. Ponuka workshopov bude naozaj široká a zahrnie témy viery, psychológie a vzťahov.

 

 

Veľkolepý záver festivalu sa uskutoční na Trojičnom námestí.

Program na hlavnom pódiu otvorí slovenská speváčka Simona Martausová, ktorá si svojimi textami a hudobným prevedením získava na Slovensku čoraz viac fanúšikov.

Pokračovať budú dve zahraničné formácie, ktoré organizátori predstavia v nasledujúcich dňoch.

Program druhého dňa festivalu uzavrie headliner Martin Smith (UK) so svojou kapelou. Pri poslednej návšteve hral Martin Smith pred preplneným Trojičným námestím, preto aj tento rok organizátori očakávajú o jeho koncert veľký záujem.

 

Predpredaj ubytovania a lístkov do XL zóny je už spustený.

Aktuálne informácie o festivale môžete sledovať na webstránke fln.sk alebo na Facebook evente festivalu.

 


Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Rozhodnime o svojich 2%

21. apríl 2016 / zapoj sa...

Rozhodnime o svojich 2%

Každý daňovník môže rozhodnúť, komu venuje 2% (3%) zo svojich daní. Podporte tento rok ZAOSTRI NA RODINU ...

FestHry Trnava 2013...

29. január 2013 / zapoj sa...

FestHry Trnava 2013...

... ponúkajú možnosť aktívne stráviť spoločný čas. V dňoch 18. - 20. januára 2013 zaplnia stoly v Mestskej športovej hale v Trnave stovky spoločenských...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

28. február 2017 / zapoj sa...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

Dvanásty ročník zbierky TEHLIČKA, organizuje SAVIO, 28. 2. - 31. 7. 2017 Južný Sudán ... ozbrojené strety, ktoré začali v roku 2013 doposiaľ zanechali...

Mária Kráľovičová v spovednici Karla Lovaša

3. január 2014 / zapoj sa...

Mária Kráľovičová v spovednici Karla Lovaša

Stalo sa tradíciou, že v Trojkráľový večer brat Šavol (Karol Lovaš) privíta v Trnavskom divadle osobnosť umeleckej scény, aby s ňou viedol dialóg o živote....

N