SpäťÚvod / Články / Aktuality / zo sveta... / Skôr z Tour de France k rodine
Pieseň na želanie - europoslancom

Skôr z Tour de France k rodine

4. február 2013 / nasienka

Vytlačiť Vytlačiť
Skôr z Tour de France k rodine

Švajčiarsky časovkársky špecialista Fabian Cancellara odstúpil z cyklistickej Tour de France a odcestoval do vlasti za svojou tehotnou manželkou. Jeho tím RadioShack si musel bez neho poradiť už v štvrtkovej 11. etape.

Štvornásobný majster sveta v časovke bol jedným z dvoch jazdcov pelotónu, ktorý si tento rok obliekol žlté tričko. Vybojoval si ho v úvodnom prológu a vyzliekol ho z neho až v sobotňajšej 7. etape súčasný líder Bradley Wiggins.

"Nie som iba cyklista, ale aj manžel a otec očakávajúci príchod ďalšieho prírastku do rodiny. Želal som si, aby som mohol byť pri Stefanie, keď sa nám narodí druhé dieťa. Táto ´trofej´ je oveľa dôležitejšia ako etapové víťazstvo na Tour alebo olympijská medaila," povedal 31-ročný Švajčiar. Vedenie jeho tímu aj kolegovia ho vraj v tomto kroku podporili.

 

Komentár ZAOSTRI:

Odchod muža z jeho sveta - nie je pre neho vôbec ľahký. Svet práce, športu, koníčkov je svetom v ktorom symbolicky vyjadrené dobíja nové územia, tvorí stratégie, pozoruje, súťaží, víťazí. Dokáže pri tom vynaložiť obrovské množstvo energie a ísť až na doraz vlastných síl. Veď si len spomeňte na posledné športové popoludnie - muž hrá dokonca. Je pre neho až nepochopiteľné aby povedal "nevládzem". Z ihriska sa predsa odchádza až na konci zápasu.

Napriek tomu stretáme veľké množstvo mužov, ktorých srdce je akosi prestavené proti tejto "prirodzenosti". Srdce podobné tomu aké má Fabian Cancellara. Odísť predčasne zo súťaže dokáže len muž, ktorý objavil vyššiu hodnotu. Muž, ktorého zasiahol svet jeho rodiny - na ňu sa teší keď odchádza z práce, a k nej sa vždy ponáhľa!

Ako je to vo Vašej rodine? Čo živí Vašu schopnosť klásť rodinu na prvé miesto? Ako v tomto smere prebehla premena Vášho srdca či Vašej mysle?

Podobné články

Pieseň na želanie - europoslancom

13. január 2014 / zo sveta...

Pieseň na želanie - europoslancom

„Chcela by som touto pesničkou pozdraviť pánov a panie z Európskeho parlamentu. Tiež tých, ktorí za nimi stoja, s obrovskými balíkmi peňazí...

Miss World 2013: "Sex patrí do manželstva"

23. január 2014 / zo sveta...

Miss World 2013: "Sex patrí do manželstva"

"Som proti interrupciám a verím v manželstvo ako nerozlučné spojenie muža a ženy na celý život." Filipínsky senát prijal rezolúciu, ktorou sa...

Can I Live? (Môžem žiť?)

20. marec 2017 / zo sveta...

Can I Live? (Môžem žiť?)

Spevák Nick Cannon dnes žije vďaka rozhodnutiu svojej mamy ujsť z potratovej kliniky. Jeho pieseň má o to väčšiu výpovednú hodnotu... Nech sa páči, vďaka...

Country song zachraňuje životy

28. január 2014 / zo sveta...

Country song zachraňuje životy

Mladý muž, ktorý pozoruje ako sa mu rozplývajú sny o futbalovej kariére, keď jeho priateľka otehotnie – o tom je country song s názvom „There Goes My Life“...

N