SpäťÚvod / Články / Naše projekty / OTCaSY - otcovia a synovia / Príbeh vzťahu otec a syn
Cesty s DRAKOBIJCOMPovedali o DRAKOBIJCOVI

Príbeh vzťahu otec a syn

31. marec 2015 / Anastázia Strečková

Vytlačiť Vytlačiť
Príbeh vzťahu otec a syn

Je náročné dosahovať zrelosť a vnútornú integritu či už sme ženami alebo mužmi. O to viac, ak sme boli vychovávaní rodičmi, ktorí sami neboli dostatočne zrelými osobnosťami.

Cesta dozrievania je dlhá a potrebuje podporu. Potrebuje stretnutie so zrelými osobami, s ľuďmi ukotvenými v realite, ľuďmi ktorí žijú v pravde a sú si vedomí svojho vlastného príbehu, svojho JA, svojej vízie, svojich túžob a najmä - svojich vzťahov.

Zrelí ľudia žijú v skutočných vzťahoch. To sú tí, na ktorých si spomeniete keď niekto na vás vyjde z otázkou "vymenuj najdôležitejších päť osôb vo svojom živote". Kto z nás medzi týchto päť, intuitívne, "na prvú", zaradí aj svojho otca či mamu?

Nechcem nič vyčítať svojim rodičom - dozreli natoľko, nakoľko mali k tomu možnosti a nakoľko boli vnútorne silní popasovať sa so svojimi vlastnými tieňmi.

Jediné, čo máme teraz my vo svojich rukách, sú naše životy. Je naša schopnosť pochopiť, prijať, odpustiť... a vydať sa na vlastnú cestu.

 


 

Práve tento krok urobil autor textu Príbeh vzťahu otec a syn. Pochopil, že niečo nefunguje, že sa mu jeho vlastný príbeh a vzťah so synom rozpadá medzi prstami. Všetko nasvedčovalo že už je neskoro čokoľvek urobiť aby nastala zmena.

Ale nikdy nie je neskoro. A najmä, nikdy nie je neskoro vyrozprávať iným svoj vlastný príbeh, a pozvať ich do uvažovania nad svojou vlastnou cestou a nad vlastným budovaním vzťahu otec-syn.

Jano Balažia má dnes už dve dospelé deti. Viac ako dvadsať rokov sa s manželkou zúčastňuje Manželských stretnutí. Jedenásť rokov sa venuje mužskej spiritualite a vzťahom, ktoré muži prežívajú so svojimi blízkymi aj s Bohom. S priateľmi realizuje projekt Otec a syn. Úzko spolupracuje so saleziánmi.

 


Brožúrku si môžete zakúpiť aj v našej ŠOPE.

Kúpou podporujete činnosť ZAOSTRI NA RODINU.

Ďakujeme.

Autor: Anastázia Strečková
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

O pomoci, pokore a pýche

18. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

nadácia Polis - Kuffa

V každom dni sme konfrontovaní s novými udalosťami - ktoré tu ešte neboli, a je potrebné na ne reagovať. Ako to robia iní? Ako to robí psychologička Soňa...

Prečo som tu a kam idem?

27. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

stavba

Príhovory, prednášky či kázne Maroša Kuffu - farára zo Žakoviec už mnohí poznáme. Často v nich hovorí o ceste k zmyslu života, o...

Torta nakreslená do cementu

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Torta nakreslená do cementu

So skupinkou mužov rôzneho veku sme sa viezli na korbe auta s cementom, ktorý sme boli zobrať vo fabrike. Jeden z nich, asi štyridsiatnik, sa pochválil, že má dievča. Keď som ho...

Krása ženy

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Krása ženy

Dievčatá, poviem vám návod na krásu - chcete? Chlapci chcú byť silní a dievčatá pekné - tak to má byť, to je v poriadku. Chceš byť...

N