SpäťÚvod / Články / Odporúčame / knihy / Otec, máš na to!
Od bezbrannosti k partnerstvuPoklady pod snehom

Otec, máš na to!

18. február 2013 / Anastázia Strečková

Vytlačiť Vytlačiť
otec máš na to 1

Čo by mal vedieť každý otec?

Odpovedať na základné otázky svojich detí. A ktoré sú to? Akú skrytú otázku vám každý deň kladie váš syn - všetkým čo robí? A čo sa pýta dcéra, keď sa pred vami krúti v nových krásnych šatách? John Eldridge ponúka vhľad do srdca vášho syna a vašej dcéry - uvádzame krátke poznámky z tejto len 40 str. knižky.

 

Tajomstvo chlapcov

Dobrodružstvo, rýchlosť, boj, nebezpečenstvo - to je svet chlapcov. Každý chlapec chce byť hrdina, chce byť mocný, chce byť nebezpečný. Chce vedieť: Mám na to?
Váš syn všetkým čo robí, snaží sa na vás zapôsobiť, pretože všetci chlapci si kladú základnú otázku: „Mám na to?". A každý chlapec čaká, že mu ju otec zodpovie.

 

Tajomstvo dievčat

Dievčatá vymýšľajú samé vzťahové hry. A dokážu sa celý deň prehŕňať v truhlici so šatami a obzerať sa v zrkadle. Lebo dievčatá si kladú úplne inú otázku. Každé z nich chce vedieť: „Som krásna?". A čaká, že jej otec odpovie.

 

Čo by mal urobiť otec

Odpovedajte tisícmi rôznymi spôsobmi svojmu dieťaťu na jeho otázku „Áno, máš na to! Si muž!" alebo „Áno, si krásna! Oplatí sa o teba bojovať!"

 

Najmocnejší muž sveta

Každý chlapec má strach zo zlyhania a preto sa potrebuje neustále uisťovať ale aj reálne skúšať svoju silu a moc. Najväčší strach každého dievčaťa je byť opustenou - nemilovanou.

Identitu udeľuje otec. Pretože u svojho otca sa chlapec dozvie a uistí, či je mužom, a či na to má. A dievča sa dozvie a uistí či je krásna a či stojí za to.


Odpoveď na vašu otázku

Samozrejme že to nie je jednoduché. Nemôžeme dať čo nemáme. Všetci si nesieme rany z vlastného detstva. Je potrebné sa v prvom rade postaviť tvárou v tvár vlastným ranám.

Pre väčšinu otcov je ťažké povzbudiť vlastné deti, lebo oni sami sú veľmi, veľmi zranení. A preto je potrebné najskôr získať späť svoje srdce.

 

Uzdravovanie rán

Srdce sa uzdravuje, keď doň vpustíme Lásku. Raz som sa spýtal priateľa „Brad, prečo jednoducho nenecháš Boha milovať ťa?". On sa trochu pomrvil na stoličke a hovorí: „Je to pre mňa také ťažké, len tak byť milovaným. Cítim sa pri tom nahý. Radšej by som mal všetko pod kontrolou."
Nikdy nie je príliš neskoro.

... možno viete že ste doteraz ako otec zlyhali. A neviete ako to napraviť. Jednoducho choďte ku svojim deťom - či už majú 10, 20 alebo 30 rokov, a spýtajte sa ich akým ste boli pre nich otcom. A keď vám to povedia, tak ...  

 

Knihu si môžete kúpiť v predajni ROSA SLOVENSKO www.rosa.sk

Autor: Anastázia Strečková
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Ľaváci a ich výchova

27. september 2012 / knihy

Ľaváci a ich výchova

Zhruba každé desiate dieťa je ľavák. Narodí sa do sveta, ktorý je uspôsobený pre pravákov. Može to so sebou prinášať v prvom rade radosť, ale i...

Děti a pět jazyků lásky

27. september 2012 / knihy

Děti a pět jazyků lásky

Ako učiteľka sa pri svojej práci stretávam s rôznymi deťmi. Päť jazykov lásky pre deti mi pomohlo lepšie pochopiť, prečo sú deti, ktoré sa nevedia dočkať...

Od bezbrannosti k partnerstvu

29. január 2013 / knihy

Od bezbrannosti k partnerstvu

V 90. rokoch vznikla iniciatíva VIA IURIS, ktorá stála pri ľuďoch ohrozených právnymi kľučkami "mocných". Aj dnes, po 20-tich rokoch stojí stále...

Poklady pod snehom

18. február 2013 / knihy

poklady pod snehom

Blíži sa jedno z najkrajších období v roku a mnohí z nás sa na neho budú chcieť vo svojich rodinkách pripravovať. Jedna z možností je aj tento...

N