O smrti a hľadaní nového softwaru.Kde je poklad?

Rešpekt

9. február 2014

Vytlačiť Vytlačiť
Rešpekt

Rozhovor s Marošom Kuffom na pokračovanie...

O tom načo sme tu a kam kráčame...

O túžbe človeka po zmierení a odpustení...

O odvahe prijať kohokoľvek...

O blízkosti smrti...

O láske...

O ťuťmákoch v tomto svete...

O pohľade ľudskom a pohľade Božom...

O hlase svedomia...

O láske k ženám...

O láske k manželke / manželovi...

 

"Mám rešpekt pred smťou. Lebo nie som taký spravodilivý ako sa robím. My chceme vyzerať v očiach iných lepšie. Ale sme len takí, akí sme v Božích očiach. Bez Božieho milosrdenstva nemáme šancu. Dve brány sa nám ponúkajú do večenosti - Božia spravodlivosť a Božie milosrdenstvo. Keď tu budeš milosrdný k druhým ľuďom, Boh bude milosrdný raz k tebe. Keď ty budeš chcieť byť len spravodlivý ku nim, aj teba Pán Boh zoberie cez spravodlivosť. Nikto neprejde, ani my farári."

"Čo je to láska? To je 3xD: dať druhému dobro (nie vziať, nie sebe, nie zle... ). Maturujeme len z jediného predmetu - z lásky. A sú len dve známky: zmaturoval / nezmaturoval. Čože ty povieš koľko ružencov máš za sebou, koľko omší. Založ si to za klobúk - to bol len pokrm. Ukáž čo si v lese zrobil a nie koľko si zjedol predtým. Pokrm aby si vládal držať sekeru v ruke."

 

Kliknutím na obrázok spustíte video:

"Boh nás známkuje z jediného predmetu - z lásky. Akej? Nadprirodzenej. A aká je to? Tá, z ktorej ty nič nemáš, ale majú z nej osoh ľudia ktorí sú okolo Teba."

"Hlas svedomia máme všetci. Aj veriaci aj neveriaci. Všetci jasne vieme kedy sme ublížili a kedy sme pomohli."

"Každému normálnemu mužovi žena chýba - aj mne chýba. A keď mi veľmi chýba tak sadnem na koňa a idem ku nej... do Levoče k Panne Márii. Kňaz ktorý nenájde správny vzťah s matke Božej, je stratený prípad. Ako má nahradiť ženský prvok? Ja som nešiel z nenávisti k žene za farára."

"Ak nemiluješ partnera / partnerku viac ako matku, nie si zrelý do manželstva. Musíš odstrihnúť pupočnú šnúru od matky. Ak to neurobíš, dotrápiš svojho manžela / manželku. Manželstvo znamená že ideš o schodík vyššie od vzťahu k matke. Nie preto že nenávidím matku som sa oženil. Milujem matku a dávam prednosť manželke / manželovi - to je hodnotné manželstvo. A kňazstvo - ešte o schodík vyšie - nie z nenávisti k ženám, ale z lásky k Bohu."

Chce Boh aby kňaz nemal ženu? "Nie. Boh chce aby sme ho rešpektovali a poslúchali Cirkev. Nie je to Boží príkaz, ale cirkevný. Zahanbujúce pre nás je to, že tento príkaz nevznikol z dôvodu chránenia čistoty, ale hlavným dôvodom bol majetok. Lebo farár dal takú budovi synovi, inú budovu vnukovi atď. Je to len Cirkevný príkaz - ale my rešpektujeme rozhodnutia pápeža."  Keby to bolo na Vašom rozhodnutí - vy by ste celibát povolili? "Ja by som to nechal na rozhodnutí samotných mužov ktorí vstupujú do kňazstva. Tak to urobil aj Ježiš - mal pri sebe Petra, ktorý bol ženatý, a Jána, ktorý zostal slobodný. A keby som sa mohol rozhodnúť ja? Neženil by som sa - lebo ja by som tú ženu dočista dotrápil."

Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Modlitba útechy

4. február 2013 / pre hľadajúcich ...

Modlitba útechy

Každého z nás z času na čas prevalcujú problémy. Možno nevieme ako zvládnuť situáciu, nevieme čo robiť, ako ďalej. Vtedy je ten správny čas zveriť svoje...

O smrti a hľadaní nového softwaru.

8. február 2014 / pre hľadajúcich ...

O smrti a hľadaní nového softwaru.

Maroš Kuffa hovorí o stretnutiach so smrťou. "Nemusím byť slušný, nemusím rešpektovať bontón, stačí keď budem Boží. A beda mi ak...

Približovali sa k nemu hriešnici

5. november 2020 / pre hľadajúcich ...

Približovali sa k nemu hriešnici

Včera sme počuli radikálne podmienky slobody voči Ježišovi - zbavenie sa falošnosti, rodinných pút, svojej povesti a oslobodenie sa od vlastnenia majetku a tak vziať kríž....

Skúsenosť života

27. december 2013 / pre hľadajúcich ...

Skúsenosť života

Dieťa ma veľkú moc. Moc vťahovať nás do reality. Pomáha všímať si dôležité veci ... na prvý pohľad sa nám, dospelým, často zdá že...

N