SpäťÚvod / Články / Tipy na výlet / Bachledka - leto 2016
Nestville Park v Hniezdnom – expozícia ľudových remesiel a liehovarníctvaMikuláš 2016 v Hoteli Severka***

Bachledka - leto 2016

24. máj 2016 / Simona Spirčáková

Prešovský kraj / Ždiar, Bachledova dolina

Vytlačiť Vytlačiť
Bachledka - leto 2016

Horské stredisko Bachledka SKI & SUN sa rozprestiera svahoch Spišskej Magury s nádhernou panorámou Belianskych Tatier v obci Ždiar.

Návštevníkom ponúka širokú škálu aktivít počas zimnej i letnej sezóny.

 

Čo u nás zažijete

Leto v Bachledke sa nesie v znamení zážitkov a dobrodružstiev pre celú rodinu.

Kým nadšencom cyklistiky rozprúdi adrenalín v žilách rýchla jazda downhillovými trasami bike parku, deti a rodiny zažijú krásny deň na horách s jazdou na bobovej dráhe, tubingu či zábavnou prechádzkou náučným chodníkom s hrami a atrakciami.

Ideálny program podľa vlastných predstáv si zostaví každý sám zo širokej ponuky atrakcií a služieb, ktoré areál ponúka.

 

BIKEPARK fungujúci v Bachledke už siedmu sezónu má 4 downhillové trasy rôznej náročnosti i športovú novinku PUMPTRACK nachádzajúcu sa na vrchole. Tá je zábavou pre všetky kategórie cyklistov od detí na odrážadlách až po profíkov. (Pumptrack je druh dráhy pre bicykle, ktorý využíva  „pumpovanie“ – pohyb hore dole ako zdroj hnacej sily miesto šliapania alebo odrážania sa.)

 

Novinkou leta 2016

je moderná požičovňa bicyklov s Kellys test & rent centrom a širokou ponukou špičkových DH, Enduro i horských bicyklov a doplnkov. V okolí strediska je vyznačených viac ako 130 km horských cyklotrás a nájdete tu aj nenáročný cyklo chodník vedúci až do Spišskej Belej.

Dominantou areálu je 14 m vysoká vyhliadková veža v sedle Spišskej Magury s krásnym výhľadom na panorámu Belianskych Tatier a Tri Koruny – Červený Kláštor. 

 

Zábavno-náučný chodník Macka Kubíka,

na ktorom sa deti dozvedia o zvieratách žijúcich na tomto území a pritom hravou formou odpovedajú na otázky z herného plánu a lúštia úlohy lesných hier je obľúbenou atrakciou rodín s menšími deťmi.

Na jeho dlhšej časti trasy vedúcej k Jezerskému jazeru je možné pozorovať vtáky, ktoré žijú v búdkach rozmiestnených v okolí chodníka. Na športových stanovištiach si turisti otestujú kondičku či rovnováhu. Ideálne miesto na piknik je priamo pri jazere alebo na hrebeni, kde chuť do jedla spríjemňuje horský vzduch a krásny výhľad. 

Staršie deti čaká tohto roku nová pátračská hra, v ktorej putujú lesom a zbierajú indície od jeho obyvateľov aby rozlúštili záhadu Gorgyho elixíru života. Hra ma 10 stanovíšť ukrytých v lese, ktorých polohu musia deti nájsť podľa GPS alebo orientácie podľa svetových strán.

V detskom areáli nachádzajúcom sa na pri vrcholovej stanici lanovky sa najmenší vyskáču na veľkých trampolínach a vyšantia na detskom ihrisku. Zábavnú jazdu zažijú na letnej tubingovej dráhe, kde sa vo veľkom kolese spustia dole horským tobogánom. Vietor vo vlasoch a stúpajúci adrenalín všetci pocítia na najdlhšie bobovej dráhe v Tatrách, kde sa pätnástimi zákrutami preženú rýchlosťou až 40 km/hodinu.

Športovou novinkou je 9 – jamkové disc golfové ihrisko na zjazdovke Bachledka. Pri hre disc golf ide o trafenie lietajúceho disku do špeciálneho koša z rôznych stanovíšť, na čo najmenej hodov. Horské stredisko Bachlededka SKI & SUN sa môže pochváliť aj najvyššie položeným malým futbalovým ihriskom na Slovensku. Zakopať si do lopty v nadmorskej výške 1 104 metrov nad morom je výnimočný pocit.

Okolie Bachledovej doliny poskytuje vynikajúce podmienky pre výlety, horské túry a cykloturistiku. V blízkosti sa nachádza lanové centrum i nádherná Belianska jaskyňa.

 

Prevádzková doba - leto 2016

Jún, september len počas víkendov a sviatkov od 9.00 do 16.00.

Júl, august denne od 9.00 do 18.00.

 

Kontakt

Infocentrum Bachledka SKI & SUN

Bachledova dolina 704, 059 55 Ždiar

Tel. +421 52 44 98 101

info@skibachledova.sk

www.sunbachledova.sk

www.facebook.com/skibachledova

Odkaz na webstránku: www.sunbachledova.sk
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Dukliansky priesmyk

Prešovský kraj / Svidník, Dukla
21. január 2013 / Tipy na výlet

Dukliansky priesmyk

Tento výlet odporúčame, najmä ak vás i deti zaujíma dejepis a druhá svetová vojna, alebo máte doma samých bojovných chlapov:) Ak sa vyberiete s...

Farma Hrašovík

Košický kraj / Hrašovík
1. február 2013 / Tipy na výlet

Farma Hrašovík

Nachádzame sa 4 km od Košíc v obci Hrašovik. Ponúkame jazdenie na koni pre deti aj dospelých, začiatočníkov a pokročilých. Naučíme Vás nielen...

Na zrúcaninu s rodinou

Banskobystrický kraj / Šášovské podhradie
1. máj 2013 / Tipy na výlet

Na zrúcaninu s rodinou

Skutočne nenáročný výlet pre rodinu aj s malými deťmi ponúka v plnej paráde zrúcaninu Šášovského hradu, strmé vyhliadky, možnosť...

Katarínka

Trnavský kraj / Dechtice - Katarínka
1. november 2013 / Tipy na výlet

Katarínka

Navštíviť Katarínku, znamená vstúpiť do ticha a vidieť ovocie práce, ktorou tu prispeli tisícky mladých ľudí od roku 1994, kedy bola...

N